Kefas Berlin...

kort om Kefas

 

"Kefas är ständigt på resa i röstens, sångens, kroppens och rörelsens värld - undersökande källorna, uttrycken och dess läkande egenskaper. Han menar att sjungandet är en medfödd men ofta bortträngd, rätt och att det fria "öppna" sjungandet till sin natur är läkande och harmoniserande: genererar fred och samförstånds-krafter och är en ständig källa till glädje och kraft..."

 

Jag är född i Stockholm 1962 och har sedan 1982 arbetat pedagogiskt, konstnärligt och terapeutiskt med barn, ungdomar och vuxna inom ramen för Sång, Lek, Dans och Fysisk Teater. Under mer än 20 års tid har jag gett workshops i Sång, Fysisk teater och Kontaktimprovisation i Sverige och utomlands (Estland, Lettland, Ryssland, Norge, Schweiz, Belgien, Bulgarien, Rumänien, Turkiet, Indis, Kina).

 

För närvarande leder jag flertalet körer och har dagligen privata sessioner som sträcker sig från Sångundervisning och Röst Coaching till Terapeutiskt Röstarbete på min mottagning i Mölnbo. Jag ger även Sound Healing Sessioner - i grupp och privat.

 

Jag ger regelbundet workshops i Befriande sång, Läkande sång samt Fysisk teater i Sverige och utomlands.


 

Inspiration och kunskap har jag funnit hos lärare som tex:

Rudolf Steiner, Jerzy Grotowski, Werner Kuhfuss, Alfred Wolfsohn, Frankie Armstrong, Paul Newham och

många fler, men kanske framför allt, genom mötet med alla de elever och kursdeltagare jag fått glädjen

att arbeta med

 

* * * . .

 

Jag har studerat musikteori och komposition, Waldorfpedagogik, Eurytmi, Sång, Talteknik, Presselmassage, Tai Chi och Fysisk Teater (Grotowski) samt tagit klasser i Kathakali, Västafrikansk dans, Butoh, Kontaktimprovisation, Floorwork, , Viewoints, Commedia, Sångimprovisation, Lek (Kuhfuss), Bars/ Access Consciousness, Jikiden Reiki, Pranic Healing, Tuning Fork Therapy osv……

 

Sedan 1982 har jag medverkat i hundratalet scenproduktioner – som dansare, skådespelare, musiker, sångare, skådespelare, tonsättare eller regissör.

 

Jag har skrivit mer än 300 musikaliska opus, bl.a. musik till ett flertal dans- och teaterföreställningar (klicka för att se)..

 

Sedan 1998 har jag arbetat som skådespelare, sångare och pedagog för Teater Slava i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

.