om Kefas

The Liberated Voice

kort om Kefas


"Kefas är ständigt på resa i röstens, sångens, kroppens och rörelsens värld - undersökande  källorna, uttrycken och dess läkande egenskaper. Han menar att sjungandet är en medfödd men ofta bortträngd, rätt och att det  fria "öppna" sjungandet  till sin natur är läkande och harmoniserande: genererar fred och  samförstånds-krafter och är en ständig  källa till glädje och  kraft..."


Jag är född i Stockholm 1962 och har sedan 1982 arbetat pedagogiskt, konstnärligt och terapeutiskt med barn, ungdomar och vuxna inom ramen för Sång, Lek, Dans och Fysisk Teater.  Under mer än 20 års tid har jag gett workshops i Sång, Fysisk teater och Kontaktimprovisation i Sverige och utomlands (Estland, Lettland, Ryssland, Norge, Färöarna, Schweiz, Belgien, Bulgarien, Rumänien, Turkiet, Indien, Kina).


  För närvarande leder jag flertalet körer och har dagligen privata  sessioner som sträcker sig från Sångundervisning och Röst Coaching till Terapeutiskt Röstarbete på min mottagning i Mölnbo. Jag ger även  Sound Healing Sessioner - i grupp och privat.


Jag ger regelbundet kurser i Röstarbete, Sång, Vokal improvisation, Lek samt Fysisk teater i Sverige och utomlands och är även en uppskattad sång- och kursledare vid internationella konferenser.  


Inspiration har jag funnit hos lärare som bl.a:

Rudolf Steiner,  Jerzy Grotowski, Werner Kuhfuss, Alfred Wolfsohn, Frankie Armstrong, Paul Newham  och

många fler, men kanske framför allt, genom mötet med alla de elever och kursdeltagare jag fått glädjen

att arbeta med.


* * * . . 


Jag har studerat musikteori och komposition, Waldorfpedagogik, Eurytmi, Sång, Talteknik, Presselmassage, Tai Chi och Fysisk Teater (Grotowski) samt praktiserat och tagit klasser i Kathakali, Västafrikansk dans, Butoh, Kontaktimprovisation, Floorwork, Viewoints, Commedia dell arte, Sångimprovisation, Lek (Kuhfuss), Bars/Access Consciousness, Jikiden Reiki, Pranic Healing, Tuning Fork Therapy, Yoga och Pranayama.


Sedan 1982 har jag medverkat i hundratalet scenproduktioner – som dansare, skådespelare, musiker, sångare, skådespelare, tonsättare eller regissör.


 

Jag har skrivit mer än 300 musikaliska opus, bl.a.  musik till ett flertal dans- och teaterföreställningar (klicka för att se)..


Sedan 1998 har jag även arbetat som skådespelare, sångare och pedagog för Teater Slava i Stockholm.        


.