JIKIDEN REIKI


                 Jikiden Reiki


Reiki är fysiskt smärtlindrande samt mentalt och emotionellt lugnande och är en både förebyggande och lindrande  metod för utmattning och utbrändhet. Reiki används på mångakonventionella sjukhus runt omkring i världen och har visat sig förkorta läkningsprocesser radikalt.  


Jikiden Reiki är energimedicin i den originalform av "handpåläggning" sådan den lärdes ut av Mikao Usui Sensei  (1865-1926) och  Dr med.  Chujiro Hayashi (1880-1940).

Dr Hayashi drev en Klinik i Tokyo (Hayashi Reiki Kenkyukai) med 16 Reiki behandlare. Han utvecklade ett handpåläggningssystem för olika sjukdomar.

 

Tonvikten ligger på behandling av de områden hos klientens

kropp som påvisar en för hög grad av belastande energi och/eller

blockeringar, på japanska "Byosen". Dessa anses hindra eller försvåra kroppens läkning och balans.


De kritiska områdena behandlas med händerna varvid den belastande energin resp blockeringarna löses upp respektive sätts i rörelse. Reiki ("Livsenergi", "Prana") tillförs vilket laddar organismen lokalt men även helhetligt med energi så att kroppen klarar att läka skadan, utjämna obalansen, stärka det friska. 

Metoden stödjer och stärker klientens naturliga läkesystem, immunsystem och utrensnings-system vilket leder till att organismen kan självläka, bli balanserad och frisk.


Jikiden Reiki används traditionellt vid de flesta kroppsliga problem samt även vid besvär av mental natur såsom stress, oro, ångest, sömnlöshet.


Reiki är fysiskt smärtlindrande, samt mentalt och emotionellt lugnande. Reiki är fantastiskt som förebyggande och djupt lindrande  metod för utmattning och utbrändhet. Reiki används redan på många sjukhus runt omkring i världen. Reiki förkortar läkningsprocessen radikalt.


En behandling tar ca 70 minuter då mottagaren ligger bekvämt med kläder och filt på en behandlingsbänk.


Kefas Berlin har graderna Shoden och Okuden i Jikiden Reiki och är tränad och initierad av Amanda Jayne som är Initierad av  Tadao Yamaguchi, initierad av Chiyoko Yamaguchi, initierad av Hayashi Sensei, i sin tur initierad av Usui Sensei, Reikin´s grundare.pris: 500 kr/behandling  ca 50 min

Reiki är numera godkänd av Skatteverket som friskvård och

kan därför bekostas med det friskvårdsbidrag du har rätt till.


maila för bokning av tid:

eller sms:a  0707 51 21 45


mottagning i Mölnbo

- även hembesök